Rätt man till jobbet

Det kan vara ganska svårt att måla om hemma om man aldrig gjort det förut, och det tar också tid. Många tycker det är roligt att hålla på och arbeta med olika projekt i hemmet, men inte alla. Därför kan det ibland vara bättre att hyra in en målare för att få arbetet ordentligt gjort. Även om det kostar pengar sparar man mycket tid och möda.

MA374-målareEn bra målare kan ge tips på inomhusfärg. Det finns många olika sorter, och vilken man ska välja beror på olika faktorer. Till exempel spelar materialet man ska måla över in på vilken färg som är bäst. Obehandlat trä kan behöva en grundfärg innan man målar med den rätta nyansen, och så vidare. Om man tycker om matt eller glansig färg är många gånger en smaksak. Men samtidigt så ska man tänka på att glansig färg är lättare att hålla rent, man kan ofta torka av den med en fuktig trasa. Detta gör att den lämpar sig bättre i kök och andra rum som lätt blir lite smutsigare.

Om man inte vill leja en målare kan man också få tips på inomhusfärg i en butik. Ju mer information man kan ge om vad man ska måla, desto större chans har man att få rätt färg. Det finns även många olika kulörer och nyanser. Vilken färg man väljer kan ha stort inflytande på familjen. Man talar om varma och kalla färger och hur dessa påverkar en persons humör. En del färger har en lugnande effekt medan andra ger energi och styrka. Framför allt ska man välja en färg som man tycker om, eftersom man ska se den varje dag under en ganska lång tid. Vanligtvis målar man inte om hemmet så ofta, så det gäller att välja rätt.

En målare vet hur viktigt det är med grundarbetet. Ytan måste vara ren och torr innan man sätter igång. Alla ojämnheter och spikhål ska spacklas och slipas, ibland mer än en gång. Det är här som den mesta tiden går åt, men detta är ett mycket viktigt skede av arbetet. Om man inte förbereder väggen ordentligt spelar det ingen roll hur bra tips på inomhusfärg man fått. Resultatet står i direkt relation till hur mycket man lägger ner på förarbetet. Om man fuskar här kommer det att synas senare, detta är ett faktum. Men om man gör allt noggrant kan man ha tillfredsställelsen av att få ett hem som är som nytt, fräscht och inbjudande.

09. March 2014 by admin
Categories: Blogg | Leave a comment

Leave a Reply