Nyttan av konferenser och eventer

Allt fler företag skickar sina anställda på konferenser eller en kick off. Man vill inte bara bidra till att de får mer kunskap eller färdigheter. Minst lika viktigt är det att man får lite nytt input, en chans att se något nytt och ladda upp batterierna. Genom att kombinera nytta med nöje har man en chans att ge sina anställda något lite extra samtidigt som företaget också drar nytta av det.

MA275-dagkonferensMan behöver inte välja veckolånga, kostsamma konferenser. Det är inte alltid man kan avvara en medarbetare för så lång tid. Om man vill anordna en företagsevent i närheten av Jönköping kanske man hellre bestämmer sig för något som är lite mer koncentrerat. En dagkonferens kan vara den perfekta lösningen.

Med en dagkonferens slipper man boka hotell och transport, vilket betyder att kostnaden blir betydligt reducerad. Samtidigt kan en konferens ge en möjlighet att komma ut från kontoret och se lite nya ansikten. De flesta har behov av ombyte, likaså på arbetsplatsen. Ofta behöver man inte mycket mer för att öka trivseln på arbetsplatsen. Det man lär sig kan samtidigt vara av nytta för alla.

Vill man ha en företagsevent i närheten av Jönköping går det också att anordna över en dag eller ett par kvällar. Det behövs inte så mycket för att stämningen ska bli varm. En del tar en bastu tillsammans, medan andra går på stadstur eller tar en båttur. Man brukar även gå ut och äta något gott. Andra tycker om att ha en sorts femkamp med olika fysiska aktiviteter, gärna i natursköna omgivingar. Naturligtvis beror det på vilken tid på året som man håller eventen.

Det behöver inte nödvändigtvis vara i samband med en dagkonferens som man håller en företagsevent i närheten av Jönköping. En del tycker att det är en trevlig avslutning på en lång dag med föreläsningar och diskussioner. Ett sätt att varva ner och skapa ännu mer gemenskap. Andra tycker det är bättre att sprida ut det roliga under året. Andan på en arbetsplats brukar gå i vågor. Rätt efter semestern och innan vintern börjar brukar man ha behov av lite uppmuntran. Det samma precis innan våren kommer igång, då det fortfarande är kallt och mörkt.

Vare sig man håller en företagsevent i närheten av Jönköping efter en dagkonferens, eller planerar den helt separat, kan man vara säker på att det lönar sig. Folk behöver lite ombyte, och att göra något tillsammans ökar helt klart trivseln på arbetsplatsen.

16. November 2013 by admin
Categories: Blogg | Leave a comment

Leave a Reply