När juridik och fotboll ska samsas

Sport och juridik har ett nära förhållande, och har haft det ganska länge. Kanske inte på knattenivå, men så fort du kommer upp i lite högre ligor så är juristerna en ständig medarbetare. För även här är lagarna komplicerade, och det kan bli dyrt om du gör ett misstag. Just fotboll är verkligen ett område där advokaterna står på rad. Med tanke på att en spelare som Zlatan tjänar runt 68 miljoner kronor om året så är det uppenbart att han behöver en bra jurist.

Det är inte bara inom sporten som det krävs laglig hjälp. Allting i samhället är styrt av lagar och regleringar. Du kan inte ens stå på torget och sälja hallon utan att följa dessa lagar. Naturligtvis finns det en anledning till att landet har så många lagar. Bland annat så ska det minska svartjobbarna, vilket leder till en mer rättvis konkurrens. Skatter ska betalas så att välfärdsstaten kan gå framåt. Dina rättigheter ska inte inkräkta på någon annans liv, och så vidare. 

Du måste inte klara dig själv

Vissa saker vet alla om hur de fungerar. Till och med ungdomar känner till en del om deklarationer, redovisningar och skatter. Så fort du börjar jobba och får första utbetalningen så börjar ett liv med avdrag, sjukskrivningar, arbetsgivaravgifter och mycket annat. När du vill göra något lite mer speciellt brukar det dock vara bäst att vända sig till experterna. De har gått en längre utbildning och kan allt om de lagar som styr landet. Ta dig en närmare titt här

Men även om juristerna inte kan allt om det du frågar så kan de snabbt hitta fram till informationen. De har ett grepp om hur världen fungerar, och kan tyda alla de lagar som styr den. För ibland handlar det mer om att kunna tillämpa de lagar som finns. Många jurister har därför specialiserat sig. En del sysslar med arbetsrätt medan andra kanske har lagt sin fokus på allt som har att göra med fastigheter. Samtidigt så finns det flera jurister som valt en allmän inriktning. Alltid bra att läsa lite mer om https://www.merinfo.se/foretag/RiVe-Juridiska-Byr%C3%A5-AB-5568928369/2k3lgmp-mcu1/styrelse-koncern.

När det är dags för juristerna att ta ledningen

Ibland så försöker du lösa olika situationer på ett enkelt sätt. Första steget brukar vara att prata med den andra parten, som när det handlar om tvister mellan grannar eller med arbetsgivaren till exempel. De allra flesta vill inte bli involverade i en rättslig tvist utan föredrar att klara av allting på egen hand. 

Men om det inte går, eller om parterna inte kan komma överens, så kanske du inte har något val än att koppla in juristerna. Även om du vill lösa det privat så kan det faktiskt vara bäst att först ta upp det med någon som kan lagen. Låt dem ge dig råd om hur du kan gå tillväga för att allting ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. 

Andra gånger så är det inte så lätt. Du kanske inte får tag på ägaren eller den andre parten. Hen kanske har dött och det finns inga arvingar, eller så har de flyttat och du kan inte nå dem. De flesta tänker inte på alla dessa situationer förrän de hamnar mitt uppe i dem. Det är inte alltid som ett brott begåtts eller du har klagomål. Men vissa situationer kan bara lösas genom att lämna över det hela till juristerna. Omfattande juridisk process för att ta bort skrotbåtar. 

Den lagliga sidan av sporten

Hur kan då fotboll och juridik samsas? Helt enkelt genom att känna till lagen. Vilket även här kan leda till vissa svåra situationer. En spelare kanske vill välja landslag. Han har stark koppling till ett visst land, men bor i ett annat. Det är inte så lätt som det låter, utan här har lagen mycket att säga till om. Du ser flera spelare i de andra landslagen, men det kan vara vissa lagar som inte gäller för dem. Aftonbladets artikel berättar om jurister som kan allt om fotboll. Dessa jurister har verkligen specialiserat sig på ett visst område. Inte bara på sport utan på en speciell sport, nämligen fotboll.

På samma sätt finns det jurister som är experter på ishockey, amerikansk fotboll och många andra sporter. Framför allt så finner du många lagliga experter inom sporter där det cirkulerar mycket pengar. Dels kan de själva tjäna bra på sitt yrke, men även alla andra är måna om att inte slösa med sina resurser. De är som ett enormt multinationellt företag som ofta har en hel avdelning för de lagliga frågorna. Det lönar sig att hela tiden ligga steget före och veta vad som händer. 

Lagliga ärenden för vanliga människor

De flesta tjänare inte åtta siffror om året, utan är glada om de når upp i bra mycket mindre summor. Det förändrar dock inte det faktum att många av dem har behov av laglig hjälp. Oavsett hur mycket du tjänare eller har i din förmögenhet så är det ditt. Resurser som du månar om och som du vill att dina barn ska kunna dra nytta av. Det här är ett område där många vänder sig till juristerna. De vill att allting ska vara i ordning för arvingarna, eller så vill de kunna ge bort vissa saker långt innan de avlider. 

Jurister kan också vara till nytta när du ska köpa eller sälja en fastighet. Återigen så spelar det ingen roll om det är en liten etta ute i förorterna eller ett kontorskomplex mitt inne i centrum. Det är dina pengar, kanske din egen bostad, och du vill ha allting under kontroll. Genom att låta juristerna dra upp avtal och berätta vad du ska tänka på så kommer allting att gå mycket smidigare. Du kan undvika många stora problem och värna om dina resurser. 

För juristerna jobbar ofta med två huvudgrupper. De som vill undvika problem och därför förbereder sig med juridisk hjälp. Samt de som redan har hamnat i en viss situation och vill ta sig ur den. Vad de alla har gemensamt är att juristerna är viktiga för dem. 

 

29. October 2019 by admin
Categories: Allmänt | Comments Off on När juridik och fotboll ska samsas