Klassiska skor i modern utformning

Det är ganska otroligt hur vissa stilar och produkter håller sig populära år ut och år in, under mycket lång tid. Generationer av människor älskar och använder dem, och det bara fortsätter. Dr Martens 1460 är en av dessa. Den har funnits i flera decennier, och är fortfarande en riktig bestseller.

MU274-skosnörenDe som har prövat på Dr Martens 1460 kängor tycker inte alls det är så konstigt att den fortfarande är så populär. En av hemligheterna ligger i lädret som man använder. Det är mjukt och skönt, skaver inte utan sitter riktigt bra på foten. Sedan har man den luftfyllda sulan på Dr Martens 1460 som gör det mjukt och skönt att gå med dem.

Faktum är att Dr Martens 1460 kängor, och andra lågskor och kängor de har i sortimentet, utformades av en läkare som specialiserat sig på ortopedi. Han visste hur viktigt det var att ha en bra hållning och något mjukt att gå på. Från denna kombination föddes Dr Martens 1460 och hans lågskor. Trots att han var tysk började han ett mycket lyckat samarbete med en engelsk firma, som redan hade erfarenhet av att tillverka skor av hög kvalitet. Framgången var ett faktum.

Idag kan man se ungdomar som använder Dr Martens 1460 kängor, samma sort som deras föräldrar en gång gick runt med. Man har naturligtvis utvecklat vissa detaljer och gjort dem ännu bättre, men i princip är det de samma Dr Martens 1460. En av de som gjort dem extra populära är The Who sångaren Peter Townsend- och det var redan på 1960-talet.

När man väljer lågskor eller boots så ser man naturligtvis på hur de är utformade, om de är snygga eller inte. Men många har insett vikten av att ha bra skor på sig, även unga människor. Man tillbringar en ganska stor del av dagen på stående fot, speciellt om man använder offentlig kommunikation för att pendla till jobbet. Att kunna ha snygga lågskor eller Dr Martens 1460 kängor, som också är mycket bekväma, är ett stort plus.

Vare sig man väljer lågskor eller de kända kängorna så är Dr Martens ett bra val. Man ser fortfarande de gula sömmarna som är så typiskt för företaget. Det är ett gott tecken när inte bara ens föräldrar gick omkring i samma sorts skor, men kanske till och med ens mor-och farföräldrar. Bra kvalitet försvinner aldrig, det är Dr Martens ett bra exempel på.

24. September 2014 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment

Leave a Reply