Författare skriver bättre i bra stol

Det är inte så lätt att skriva en bok. Du måste ha både fantasi och en viss allmänutbildning. Personerna måste komma till liv. Ofta så innebär det också en hel del hårt arbete med flera timmar framför en dator. Få personer håller fast vid sina skrivmaskiner, till och med författare hänger med i utvecklingen. Något som inte förändrats är dock behovet av en bra stol när du sitter och skriver. 

Nu är det inte bara författare som behöver en ordentlig stol. Många personer sitter och jobbar. Dag ut och dag in, ofta i en ganska monoton ställning. Det är lätt att få skador eller bli utsliten. Med en ordentlig stol, och gärna ett matchande skrivbord så minskar risken för krämpor och sjukskrivningar. Du har helt enkelt inte råd att ignorera din kropps signaler. 

Sitt bättre och bli mer effektiv

Det är inte bara en fråga om hälsa, även om det naturligtvis kommer först. En bra sittställning där du inte blir överdrivet trött gör dig också mer effektiv. Du orkar jobba längre stunder och blir mer produktiv. Naturligtvis ska du inte sitta böjd över ett skrivbord hela dagen. Det är viktigt att ställa sig upp och sträcka ut kroppen. Säkerligen oftare än de flesta är medvetna om. Om du har en tendens att glömma bort dig när du jobbar kan du sätta en timer som signalerar när du ska byta ställning. Ergoffs stolar hör till de bästa på marknaden. 

Förutom ergonomiska stolar finns det flera andra hjälpmedel. De är uppbyggda runt läran om människokroppen. Respekterar hur kroppen fungerar och undviker positioner som kan vara skadliga. Det är inte alltid så mycket som krävs för att du ska må bättre. Både muskler och ryggrad förtjänar att behandlas väl, samtidigt som du ändå kan gå framåt med dina arbetsuppgifter. Din kropp mår bättre av https://www.ergoff.se/produkter/ergonomiska-hjalpmedel/tangentbord.html.

Hur du skriver bra böcker

En del böcker är inte så tjocka men det ligger åratals av arbete bakom dem. Det kan vara efterforskningar och verifiering av fakta, så inte bara rent arbete. Ibland är det svårt att komma upp med något att skriva, många författare har perioder då de skriver mer och andra som är torra som en öken. Det tog J.K. Rowling sex år att skriva den första Harry Potter-boken. Med tanke på vilken inkomst den gett så är det en bra timpenning. 

Men skribenter behöver också bra utrustning. De flesta använder som sagt datorer, och allt som kommer med dem. Så de behöver tänka på sin sittställning, precis som kontorsanställda. När du sitter och skriver flera timmar, dagar eller år så kan en felaktig ställning göra stor skada. Och de flesta har inte lust att få värk ens en dag, speciellt inte om du kan undvika det. Bra arbetsstol viktig för författare. 

En säkrare arbetsplats

Med tanke på hur viktigt det är med en bra ställning så är det något som intresserar både arbetsgivare och de anställda. För den som sitter och jobbar är det uppenbart att du ska undvika skador och värk till varje pris. Ändå är det många som inte tar symptomen på allvar. Men även för en arbetsgivare så lönar det sig att göra arbetsplatsen säkrare och mer ergonomisk.

Medarbetarna blir mer effektiva och produktiva eftersom de inte är så trötta. Antalet sjukskrivningar går ner, vilket minskar företagets kostnader. Naturligtvis så är det inte bara en fråga om siffror. Personalens hälsa är viktig av humanitära orsaker. Men eftersom ett företag måste se på sina förtjänster också så finns det flera bra argument för att förändra arbetsstationerna. Du kan börja med en sak och sedan gradvis se till att alla har vad de behöver. PC för alla skriver om ergonomiska tangentbord och modern mus. 

1828-7-3

Sköt om dina resurser

Människokroppen är en fantastisk maskin som fungerar även under svåra förhållanden. Men om du inte tar hand om den så blir den förstörd. Mer eller mindre och ibland snabbare än andra gånger. Du kanske inte känner av om du sitter felaktigt, även om du skriver en bok eller något annat intensivt arbete. Men efter några år kan värken bli ohållbar. Du klarar inte längre av att göra vad du vill. Varken på jobbet eller när du kommer hem. Utslitningssymptom, smärtor och andra problem blir en del av vardagen. 

För att det inte ska gå så långt bör du lyssna på din kropp. När du börjar känna av dina muskler eller om ögonen blir trötta ska du inte bara ignorera symptomen. De är ett tecken på att du måste göra vissa förändringar. Gå till en sjukgymnast och lär dig hur du ska sitta. Se till att ställa dig upp istället för att vara sittandes långa stunder i taget. 

Vikten av ergonomi

Vad som är ännu bättre är att göra något åt din arbetsställning redan innan du blir dålig. Ergonomi är inget mysterium, det är en vetenskap som är grundad på kunskap. Du kan inte behandla din kropp illa utan konsekvenser, det är faktiskt så enkelt. Bara en sådan sak som att skrivbordet går att höja eller sänka kan göra stor skillnad. Alla är olika och därför kan inte ett standardmått passa vem som helst. 

En ergonomisk stol är verkligen grundläggande för alla som sitter ner på jobbet. Författare kan skriva bättre och andra får mer gjort om de sitter väl. Till och med privatpersoner bör skaffa sig en bra stol till hemmakontoret. För ju mer ergonomiska hjälpmedel du satsar på desto bättre kommer din kropp att må. 

03. January 2020 by admin
Categories: Allmänt | Comments Off on Författare skriver bättre i bra stol