En viktig del av vardagen

Det är något som få tycker om att göra, men som de flesta vill ska utföras. Alla har något att säga om städning- när och hur man ska göra det, till exempel. Faktum kvarstår dock att alla mår bättre av att omgivningarna är rena och organiserade.

MA354- städningAllt fler väljer att hyra in någon för att städa i hemmet. Idag arbetar många par båda två utanför hemmet och man har varken lust eller ork över för städning när man kommer hem. Att ha någon som kommer och dammsuger, städar badrummet och gör det lite fint hemma kan vara precis vad man behöver. Andra väljer att leja någon för fönsterputs ett par gånger om året. Detta kan vara speciellt skönt om man bor i ett stort hus, med många fönster. Det är inte så illa att få hjälp med vårstädningen heller.

Annars är det mest vanligt att anlita ett städbolag för städning av trappor eller kontor. De flesta vill ha rent minst en gång i veckan, gärna oftare. Många gånger har man ett schema, där man roterar uppgifterna som behöver tas om hand. Det är inte ovanligt att sätta upp denna lista så alla vet vad de kan förvänta sig. Om man håller skrivbordet rent och tomt på saker är det lättare att städa och hålla rent. En del väljer att ha storstädning på kontoret en gång i veckan, på helgen till exempel. Under veckan tar man bara det viktigaste.

Fönsterputs är ofta en helt separat del av städning. Det gäller att hyra in en firma som verkligen vet vad de håller på med. Man kan inte använda vilka produkter som helst om man vill ha ett bra resultat som håller. Därför kan man gärna fråga lite mer detaljerat om liknande saker innan man bestämmer sig för vilket bolag man ska skriva kontrakt med.

En del föredrar att all städning är färdig innan man börjar dagen på kontoret. I alla fall de flesta utrymmen där folk sitter och arbetar. Därför jobbar många renhållsarbetare tidig morgon eller på kvällen. Faktum är att det kan vara fördelaktigt för alla parter att man städar när det är tomt. Arbetet går fortare och man kan ofta komma åt bättre. Andra föredrar att alla är på plats samtidigt, man vill inte lämna ut några nycklar eller koder. Det viktigaste är ändå att det blir rent överallt, när man än utför själva arbetet.

08. February 2014 by admin
Categories: Blogg | Leave a comment

Leave a Reply