Att köpa lotter på internet

Det har blivit mycket lättare att köpa lotter, nu när man kan beställa dem över nätet. Flera olika sajter erbjuder diverser typer av lotteri. Vad man än tycker om att spela, kan man nu hitta det online. En del väljer att ha en stadig beställning, medan andra bara spelar ibland.

MA257-spel med tärningarTack vare att man kan köpa lotter på internet har det också uppstått en del falska hemsidor där man erbjuder lotter. Lotteriinspektion är det organ i Sverige som kontrollerar och ger tillstånd för spel av olika slag. Flera av de sajter som idag har tillstånd att sälja lotter på internet visar därför tydligt att de är godkända av Lotteriinspektionen. För att kunna köpa lotter online måste man vara 18 år. Av denna anledning måste man vanligtvis registrera sig med personnummer när man vill spela. De som är anställda av lotteriet kan inte delta i dragningarna, ofta inte heller deras familjer.

Lotteriinspektionen arbetar för att spel och lotteri ska vara lagligt och utföras på rätt sätt. Vare sig man köper lotter på internet eller föredrar spelautomater, ska man kunna vara säker på att det fungerar som det ska. En viss del av det klienterna betalar ska gå till vinsten, och man ska inte kunna manipulera dragningarna. Därför gör man inspektioner, ibland på grund av tips. Andra kontroller är schemalagda, eller så gör man helt enkelt en slumpmässig kontroll.

Det finns vissa risker med spel och för att förhindra dessa har Lotteriinspektionen lagt ner en del regler. Svenska Spel och ideella föreningar är de som har störst frihet när det kommer till att anordna lotterier. Privatpersoner eller andra företag kan göra det under vissa förhållanden, och om man följer de lagar som finns. Detta är det samma vare sig man säljer lotter på nätet eller i samband med, till exempel, en nöjespark.

Förutom att kontrollera de som säljer lotter, tar även Lotteriinspektionen fram statistik. Man rapporterar varje år till regeringen och visar hur spelmarknaden ligger till både i Sverige och utomlands. Här kan man, till exempel, se att år 2011 omsatte den reglerade svenska spelmarknaden över 40 miljarder kronor. Det är nästan 4 500 kronor per invånare i landet, eller 5 600 per invånare som är över 18 år. Dessa siffror visar hur populärt det är med lotterier och andra spel. Förutom det man har kontroll över, i Sverige, deltar många i spel och lotterier i utlandet. Man kan helt klart se att detta är en stor verksamhet.

20. October 2013 by admin
Categories: Blogg | Leave a comment

Leave a Reply