Att jobba som frilansare

Många företag i dagens ekonomi drar sig för att anställa folk permanent. De föredrar att hyra in folk på en mer eller mindre tillfällig basis. Detta underlättar för dem eftersom de inte behöver tänka på bokföring och pappersarbete. Faktum är att det kan även gynna den som utför arbetet.

MA361-eget företagDet finns många fördelar med att ha en fast anställning, det går inte att neka. Men många lever på att jobba frilans, och trivs mycket bra med det. Andra har någon form av bisyssla,som ett komplement till annan inkomst. Vilken anledning det än är kan man ha hjälp av ett företag typ CoolCompany fakturering som hjälper en att fakturera som frilans.

Om man inte vill jobba svart måste man se till att arbetsgivaravgifter och skatter blir inbetalda. För att kunna göra detta måste man vara registrerad och ha en speciell skattsedel. Men många varken kan eller vill registrera sig, och då kan man vända sig till CoolCompany fakturering. Det kan till exempel vara en bra ide’ om man säsongsarbetar och vill kunna fakturera som frilans. Då har man inte en regelbunden, fast inkomst hela året, utan det är en spurt under vissa veckor eller månader.

CoolCompany fakturering passar också bra för de som vill komma igång och starta eget. Ibland kan det vara bättre att fakturera som frilans och se hur marknaden ligger innan man tar steget fullt ut. Genom att bygga upp en kundkrets och visa vem man är kan man ha en större garanti för att det verkligen ska fungera när man registrerar sig och startar eget. Folk känner redan till vem man är och vilka produkter eller tjänster man har att erbjuda. Även om man fakturerar genom någon annan kan man använda sin egen logo och på sätt bli känd inom branschen.

En annan situation när man kan behöva fakturera som frilans och använda sig av företag som CoolCompany fakturering är om man arbetar i utlandet men vill betala skatt i Sverige. Många spiller över gränserna och utför olika sorters arbete, men är fortfarande bosatta i Sverige. Andra är pensionärer, men vill fortsätta att arbeta lite på sidan av. Många arbetslösa kan också ha nytta av denna tjänst. Många gånger är det svårt att få in en fot på arbetsmarknaden, det är ont om fasta anställningar. Men om man kan göra några frilansgig kan man komma igång och detta kan i sin tur leda till mer jobb.

10. April 2014 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment

Leave a Reply