Använda företagets resurser på rätt sätt

Alla företagare har en balansgång som ibland kan vara svår att planera. Man måste lägga ut pengar för att spara dem i det långa loppet. Till exempel kan man behöva maskiner för att kunna utföra de tjänster som företaget erbjuder. Men även personal och bokföring är utgifter som i längden leder till ökad inkomst.

MU109-redovisningGenom att ta kontakt med QCC Redovisningskonsult på Södermalm hamnar man i goda händer. Det är helt klart en av de utgifter som verkligen kan löna sig. Vare sig man håller hus på Södermalm, eller någon annanstans, så är den ekonomiska sidan av ett företag fullt av olika lagar. För att göra det ännu svårare så revideras och ändras dessa lagar med jämna mellanrum.

QCC Redovisningskonsult på Södermalm håller reda på alla dessa uppdateringar och mycket mera. Till exempel finns det en relativt ny lag som säger att mindre aktiebolag inte längre har revisionsplikt. Detta innebär att det är upp till dem själva om de vill göra denna redovisning, eller inte. Samtidigt finns det ett antal anledningar till varför det är bäst att göra det ändå, även om det inte är lagstadgat. Då kommer frågan upp vem som kan göra denna uppgift?

Det är bland annat här som QCC Redovisningskonsult på Södermalm kommer in i bilden. Man måste nämligen vara auktoriserad redovisningskonsult och redan klarat av ett visst antal uppgifter innan man har rätt att avge en bokslutsrapport. Det låter komplicerat, men för QCC Redovisningskonsult på Södermalm är det helt normalt och en del av den dagliga rutinen.

Vad som är grundläggande för ett företag på Södermalm är att man upprättar ett uppdragsavtal med redovisningkonsulten. QCC har valt att arbeta enligt Reko, vilket är svensk standard för redovisningstjänster. Detta ger ökad tyngd till deras arbete eftersom man vet precis vad man kan förvänta sig. Oavsett om man har ett större eller mindre företag vill man utnyttja sina resurser på bästa sätt. Det är ingen som vill kasta bort pengar för tjänster som inte utförs ordentligt.

Många företag på Södermalm väljer idag att anlita en fristående redovisningsfirma för att ta hand om ekonomin. Det lönar sig i längden att låta var och en jobba med det man är utbildad för och har erfarenhet med. En del väljer att göra en del av bokföringen själv, det löpande brukar inte vara allt för svårt att lära sig om man har ett mindre företag.

30. September 2014 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment

Leave a Reply